Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

'Plannen EPD moeten worden herzien'

Apothekers en artsen willen dat minister Ab Klink (Volksgezondheid) zijn plannen voor het elektronisch patiëntendossier herziet.

Ze schrijven dat in een brief waarover het blad Medisch Contact publiceert. Klink kondigde in april aan dat huisartsen, apothekers en ziekenhuizen per 1 september volgend jaar moeten zijn aangesloten op het elektronisch dossier, waarmee ze informatie over patiënten kunnen uitwisselen. De plannen om dat doel te bereiken zijn ondeugdelijk en de termijn waarbinnen ze moeten worden bereikt is onhaalbaar, vinden onder meer de artsenorganisaties KNMG, LHV en de apothekersorganisatie KNMP.

Aansprakelijkheid
De organisaties stellen dat de proeven die nu draaien zeer beperkt van omvang zijn en grote technische problemen kennen. Klink zei eerder dat de proeven na eerdere kinderziektes nu wel goed verlopen. De artsen en apothekers schrijven verder dat er nog niets is geregeld over de aansprakelijkheid van zorgverleners als het dossier om technische of andere redenen onvolledig is, een volgens hen harde voorwaarde voor het elektronisch patiëntendossier.
 
Lees ook:

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.