Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Verpleegkundige verdacht van verkrachting

Justitie in Leeuwarden verdenkt een verpleegkundige van verpleeg- en zorgcentrum Lindestede in Wolvega van verkrachting van een 52-jarige, deels comateuze patiënte.
 

De 51-jarige verdachte, Otto N. uit Wolvega, is twee weken geleden aangehouden. Vandaag besluit de rechtbank of er genoeg bewijs is om hem langer vast te houden.

 
Sluimertoestand
De 52-jarige vrouw werd in 2005 in het ziekenhuis opgenomen na een val met haar hoofd op plavuizen. De laatste twee jaar werd ze behandeld in de Lindestede. Ze was links verlamd door het hersenletsel, raakte in coma en later in een soort sluimertoestand. Door een bordje met cijfers en letters kan ze goed communiceren, zo meldt haar familie. Zij zijn aangeslagen dat iemand die zich moet ontfermen over hun moeder en vrouw misbruik lijkt te hebben gemaakt van zijn positie.
 
Zedenpolitie
De directie van De Lindenstede kreeg drie weken geleden een melding dat de verpleegkundige zich aan de patiënte zou hebben vergrepen. Na een kort eigen onderzoek is de zaak door de zedenpolitie in Heerenveen overgenomen.
 
Door: Redactie Nursing
De Telegraaf
 
Lees ook:
 

Redactie Nursing.nl

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.