Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Vrouw vaak ontevreden over pil

Veel vrouwen blijken moeite te hebben met hun pilgebruik. Ze zijn ontevreden of twijfelen aan de betrouwbaarheid.

Dat blijkt uit onderzoek van de Rutgers Nisso Groep onder ruim 1300 vrouwen. Driekwart van de ondervraagde vrouwen zegt niet tevreden te zijn met de pil. Ze vinden het lastig de pil dagelijks te slikken en zijn ook vaak bezorgd over een mogelijke zwangerschap.
 
Morning-afterpil
Deze groep ontevreden vrouwen heeft een vijf keer zo hoge kans ongewenst zwanger te raken dan vrouwen die wel tevreden zijn over de pil. Dit komt doordat veel ontevreden vrouwen de pil niet regelmatig slikken. In de ontevreden groep werd ook vaker een morning-afterpil gebruikt. De ontevreden vrouwen gebruiken vaker een morning-afterpil.
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.