Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Wiegel: Frauderende zorgverlener moet uit vak

Zorgverleners zoals apothekers en artsen moeten uit hun vak worden gezet als ze meer dan een keer fraude plegen met declaraties. Voorzitter Hans Wiegel van de koepelorganisatie van zorgverzekeraars ZN heeft dat dinsdag gezegd in het RTL Nieuws.

Verzekeraars zijn de laatste jaren steeds actiever in het jagen op onjuiste declaraties en fraude. De onterechte declaraties kosten de zorgverzekeraars veel geld en verzekerden moeten steeds meer aan zorgpremies betalen.
 
Onterechte declaraties
De verzekeraars wisten over 2007 66 miljoen euro op te sporen, ongeveer 16 procent meer dan in het jaar daarvoor. Vorig jaar ging het bij 58 miljoen om onterechte declaraties. Bij 8 miljoen ging het om fraude. In totaal werden 57 gevallen van fraude officieel aangemeld bij de politie.
 
Artsen
Volgens ZN komt fraude steeds vaker aan het licht bij zorgverleners zoals artsen en apothekers.
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.