Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Ziekenhuis stuurt bedelbrief aan patiënten

Het Erasmus MC in Rotterdam vraagt patiënten om donaties. Zij krijgen enkele maanden na hun behandeling een ‘bedelbrief’ thuisgestuurd. Het binnengekomen geld wordt onder andere gebruikt voor verbetering van de zorg en wetenschappelijk onderzoek.
 
Ziekenhuis stuurt bedelbrief aan patiënten

Binding
Voor 35 euro per jaar ontvangen de vrienden van het ziekenhuis het blad Monitor en uitnodigingen voor lezingen en tentoonstellingen. Met de actie wil het Erasmus MC niet alleen geld binnenhalen, maar ook binding krijgen met oud-patiënten.

 
Aanlooptijd
De actie loopt nu enkele maanden. In die tijd zijn ongeveer 15.000 mensen in het ziekenhuis behandeld. Ongeveer 80 patiënten hebben zich aangemeld als donateur. Het ziekenhuis verwacht dat de actie enige ‘aanlooptijd’ nodig heeft. Er is slechts één negatieve reactie binnengekomen. Dat is uitgepraat.
 
Bedrijven
De ziekenhuisdirectie zegt dat de actie nodig is omdat de bezuinigingen van de overheid de ziekenhuizen dwingen om zelf financiering te zoeken. De brief is een logisch gevolg, zegt de directie. Het ziekenhuis benadert ook bedrijven voor steun.
 
Door: Redactie Nursing
RTL Nieuws
 
Lees ook:

 

 

Redactie Nursing.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.