Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

47 extra ambulances

Binnenkort komen er 47 nieuwe ambulances in heel Nederland. Het aantal standplaatsen wordt verhoogd met twaalf.  
47 extra ambulances

Dit heeft minister Klink van Volksgezondheid besloten na een rapport van het RIVM.

Norm
Volgens het RIVM zijn meer ambulances nodig, omdat het aantal ritten is toegenomen en omdat voortaan 97 procent van de mensen binnen vijftien minuten van een standplaats moet wonen. Deze norm is opgetrokken. Vroeger was dit 95 procent.

Inzetbaar
Nu rijden er ongeveer 450 ambulances in Nederland, verdeeld over 206 standplaatsen. De regio's Rotterdam en Utrecht krijgen zeven ambulances erbij, Brabant en Limburg ieder vijf, Zeeland drie en de Gooi- en Vechtstreek, Groningen, Friesland en Drenthe ieder twee. Het is nog niet bekend wanneer de nieuwe ambulances inzetbaar zijn.

Door: Redactie Nursing

Lees ook:

 

Redactie Nursing.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.