Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Diak wint reanimatiecompetitie

Voor de tweede keer op rij won het reanimatieteam van het Diakonessenhuis Utrecht de Nederlandse Reanimatie Competitie.
 
Diak wint reanimatiecompetitie

Het ‘Diak-team’ bleek tijdens het jaarlijkse intensive care congres Venticare de beste van tien deelnemende teams uit het hele land.

 
Ic/cc
Het winnende team bestond uit twee ic-verpleegkundigen, twee cc-verpleegkundigen (waarvan één als reserve) en een intensivist. In een situatie die de werkelijkheid zo dicht mogelijk benadert voerden zij op een pop een reanimatie uit. De vakjury lette daarbij niet alleen op de reanimatietechniek, maar ook op de manier waarop het team informatie verzamelt en omgaat met familie en aanwezige andere disciplines.
 
BLS en ALS
Medewerkers van het Diakonessenhuis die betrokken kunnen raken bij het reanimeren van patiënten worden structureel getraind in BLS- (basis life support) en ALS (advanced life support). Zij volgen jaarlijks een interne reanimatietraining. Iemand die niet goed afsluit, moet deze binnen drie maanden opnieuw volgen.
 
Door: Redactie Nursing
Diakonessenhuis
 
Lees ook:
 

Redactie Nursing.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.