Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Eerste ambulanceboot van Nederland

Vrijdagochtend is de ambulanceboot van het Antonius ziekenhuis in Harlingen te water gelaten. Het is de eerste ambulanceboot van Nederland.  
Eerste ambulanceboot van Nederland

De bemanning van de boot bestaat uit twee verpleegkundigen, die de allereerste hulp aan de patiënt kunnen verlenen. Vervolgens wordt die naar de vaste wal gebracht waar een ambulance klaar staat. De bemanning krijgt een speciale opleiding voor dit vaartuig en de schipper moet in het bezit zijn van een kleinvaarbewijs.

Watersport
De ambulanceboot was op de Friese havendagen aanwezig om de boot te promoten. De boot zal veelal bij grote watersportevenementen worden ingezet. Enkele weken terug werd de boot ook ingezet bij een groot watersportevenement bij Workum waar 700 kinderen aan meededen. De auto, boot en trailer met roepnummer 02-162 is door vele sponsoren tot stond gekomen.

Door: Redactie Nursing
112 Groningen

 

Redactie Nursing.nl

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.