Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Meer opleidingsplaatsen voor NP’s en PA’s

Per 1 september komen er 75 extra opleidingsplaatsen voor nurse practitioners en physician assistants.
 
Meer opleidingsplaatsen voor NP’s en PA’s

Het aantal opleidingsplaatsen wordt uitgebreid naar 400. Tot nu toe waren dat er 325. Vrijwel alle studenten NP en PA kregen direct na hun studie een aanstelling. Er werken nu ongeveer 520 NP’s en PA’s in de zorg. 63% van de NP’s en 69% van de PA’s werkt in ziekenhuizen. De rest werkt in huisartsenpraktijken en andere zorgsectoren.

 
Nieuwe instroom
Met de uitbreiding volgen de ministers van VWS en OCW het advies van het Kenniscentrum Beroepsonderwijs Arbeidsmarkt (KBA). Het KBA ziet een groeiende behoefte aan NP’s en PA’s in ziekenhuizen, maar ook in verpleeghuizen, jeugdgezondheidszorg, de GGZ en de verslavingszorg. Onderzoekers denken zelfs dat er behoefte is aan een nieuwe instroom van tussen de 400 en 700 NP’s en PA’s.

Door: redactie Nursing
Ministerie van VWS
Lees ook:
 

Redactie Nursing.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.