Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Antonius maakt 3D-reis door lichaam mogelijk

Het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein gebruikt een nieuw systeem om te kunnen navigeren in het menselijk lichaam. Aan de hand van driedimensionale beelden kunnen artsen zeer nauwkeurig de plek bereiken waar ze moeten zijn.

Volgens St. Antonius loopt de instelling voorop met deze techniek die intussen ook in andere ziekenhuizen wordt toegepast.
 
Pijnloos
Met behulp van het systeem wordt een 3D-opname van de patiënt gemaakt. Daarna kan de arts met een dunne naald naar de vooraf ingestelde plek in het lichaam gaan. De behandeling is vrijwel pijnloos door de ultradunne naalden.
 
Tumoren
Het apparaat heet XperGuide en is van Philips. Hiermee kan met naalden diep en onder lastige hoeken in het lichaam weefsel worden uitgenomen voor nader onderzoek. Ook is het mogelijk nauwkeurige injecties te geven en kunnen kleine tumoren met zogenoemde ablatienaalden worden behandeld.
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.