Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Doodsbedreiging om rookverbod ziekenhuis

De directeur van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse is met de dood bedreigd vanwege het rookverbod in het ziekenhuis. Of de dreigbrief afkomstig is van een patiënt of een medewerker is onduidelijk.

Op 1 juli is in het Ruwaard van Putten Ziekenhuis een rookverbod ingesteld, zowel in het gebouw als op het parkeerterrein. Ook in de eigen auto op het parkeerterrein mag niet gerookt worden.
 
Woede
Het rookverbod heeft bij de rokers in het ziekenhuis tot grote woede geleid. Sommigen overwegen vanwege het strenge regime een andere baan te zoeken. ‘Wij mogen alleen in onze pauze roken, maar buiten het terrein en niet in uniform, want patiënten mogen ons niet herkennen als medewerkers van het ziekenhuis’, zo verklaarde een verpleegkundige.
 
Rookregels
De anonieme dreigbriefschrijver eist dat directeur Lettie van Atteveld de strenge rookregels terugdraait, anders zouden zij en haar man het met de dood moeten bekopen. Ook wordt gedreigd met het in brand steken van haar auto. Van Atteveld wil op geen enkele wijze ingaan op de bedreiging. Ze deed volgens de politie Rotterdam-Rijnmond geen aangifte.
 
Door: redactie Nursing
AD Rotterdam
 
Lees ook:

Redactie Nursing.nl

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.