Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

NVKVV/Nursing Scriptieprijs uitgereikt

Met haar afstudeerwerk heeft vroedvrouw (verloskundige) Leen Diels de NVKVV/Nursing Scriptieprijs gewonnen. Haar scriptie ging over de verwoestende gevolgen van seksueel geweld in oorlog.

 

Diels, afgestudeerd aan de Arteveldehogeschool in Gent, was verbaasd toen ze hoorde dat haar scriptie als beste uit de bus was gekomen. Diels won 500 euro en mocht aan haar hogeschool 25 lidmaatschappen van het NVKVV en Nursing uitdelen.
 
Rol van verloskundige
In haar scriptie belicht Diels de rol van verloskundigen in oorlogsgebieden. Verkrachtig wordt er vaak gebruikt als oorlogswapen en dat heeft regelmatig zwangerschappen tot gevolg. Verloskundigen kunnen veel doen aan begeleiding en het voorkomen van complicaties.
 
Nog een prijs
Diels heeft zelf een praktijkstage gevolgd in Guatemala, waar zij veel met verkrachte vrouwen in aanraking kwam. Met haar scriptie sleepte zij ook de VLOV-prijs in de wacht, een geldprijs van de Vlaamse Organisatie van Vroedvrouwen.
 
Oproep: Jong talent gezocht
Wil jij ook 500 euro winnen voor je eindscriptie? Stuur dan (via je docent) je scriptie in! Kijk op www.nvkvv.be > Actueel > juni 2008 > NVKVV/Nursing Scriptieprijs 2008. Insturen tot 1 oktober 2008.
 

Redactie Nursing

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.