Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Oorthermometer niet altijd betrouwbaar

De verschillende instrumenten die er zijn voor het opnemen van de temperatuur van een patiënt, geven niet allemaal dezelfde of zelfs geen vergelijkbare uitkomsten.
Oorthermometer niet altijd betrouwbaar

Dat blijkt uit een onderzoek naar temperatuurmethodes dat in het juninummer van MEDSURG Nursing is verschenen.
 
Standaardmethode
Het onderzoek vergelijkt non-invasieve methoden van temperatuurmeten met een orale electronische termometer, dat gebruikt werd als standaardmethode. De ene methode door de andere vervangen kan leiden tot verkeerde beslissingen met betrekking over de behandeling van temperatuurstijging of -daling.
 
Oorthermometer
De onderzoekers evalueerden onder meer temperatuurmeting middels een disposable warmtegevoelige papieren strip in de mond, een oorthermometer en een meting met infrarood via het voorhoofd. De onderzoekers vonden temperatuurvariaties tussen alle instrumenten. De oorthermometer verschilde het meest met de standaard en de onderzoekers raden deze methode dan ook af voor ziekenhuispatiënten. Ook de orale wegwerpthermometer en de meting via het voorhoofd verschillen minder, maar nog steeds statistisch significant van de standaard. De onderzoekers adviseren dan ook deze methoden met mate te gebruiken.
 Lees ook:

 

Redactie Nursing - Christie Klaucke

Of registreer je om te kunnen reageren.