Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Patiënt UMCG besmet met open tbc

Bij een patiënt van het Universitair Medisch Centrum in Groningen (UMCG) is een besmettelijke vorm van tbc geconstateerd. Dat maakte de GGD Groningen dinsdag bekend.

De patiënt heeft tijdens zijn verblijf in het UMCG diverse poliklinieken bezocht. Ruim 650 mensen, die in dezelfde periode op deze poli's zijn geweest, hebben van de GGD inmiddels een vragenlijst toegestuurd gekregen. Aan de hand van de antwoorden op die vragen bepaalt de GGD wie alsnog worden opgeroepen voor een controlerend contactonderzoek.
 
Besmettelijk
Ook 250 medewerkers van het UMCG hebben een vragenlijst ontvangen. Een woordvoerster van het UMCG verwacht dat de eerste onderzoeksresultaten pas na de zomer bekend zijn. Open tbc is besmettelijk en wordt overgebracht door een bacterie die door hoesten of niezen in de lucht komt en dan door anderen wordt ingeademd. Vroeger was de bacterie vaak dodelijk, tegenwoordig kan tbc met medicatie bestreden worden.
 


Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.