Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Spugende dummy voor medische training

Een pop zoals de reanimatiepop, maar dan eentje die kan overgeven, bloeden en zweten, is het nieuwste snufje op het gebied van training van medische professionals.
Spugende dummy voor medische training

De op afstand bedienbare pop heet iStan en is ontwikkeld door de Universiteit van Portsmouth in Groot-Brittanië. Het model kost zo'n 40.000 pond en moet een zo realistisch mogelijke training bieden aan verpleegkundigen en artsen.
 
Replica
De pop is een unieke replica van de anatomische structuur van de mens. Zo kunnen de pupillen samentrekken en verwijden en is de huid in staat kippenvel te krijgen en te zweten. De pop kan ook een hartaanval krijgen, de bloeddruk kan abrupt dalen, interne bloedingen kunnen voorkomen, evenals ingeklapte longen en zelfs de darmen maken realistische geluiden.
 
Grote afstand
Volgens de directeur van het Expert Centre van de universiteit, professor Lesley-Jane Eales-Reynolds, is - naast de geavanceerde mogelijkheden- ook de vervoerbaarheid van de iStan een belangrijk voordeel. 'De pop kan bedient worden van een afstand van ruim 15 meter. De iStan kan dan ook meegenomen worden in zowel grote onderwijsruimtes als op straat.'
 
 
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.