Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Thuiszorg Groningen neemt acute patiënten aan

Vanaf 14 juli tot 15 augustus hanteren Thuiszorg Groningen en Sensire geen klantenstop meer voor acute zorgaanvragen.
Thuiszorg Groningen neemt acute patiënten aan

 

Dat laten de Groningse thuiszorgorganisaties weten in een persbericht. Het kort geding over het terugverwijzen van zorgaanvragen van Thuiszorg Groningen en Sensire naar het Zorgkantoor dat vanochtend in Zutphen plaatsvond, wordt aangehouden tot 15 augustus.

Acute zorgaanvragen
Dat betekent dat de organisaties nu hebben afgesproken om acute zorgaanvragen, dus terminale cliënten of cliënten in levensbedreigende situaties vanaf vandaag weer aan te nemen. De organisaties gaan deze maand met zorgverzekeraar Menzis om de tafel zitten om een structurele oplossing te vinden voor de financiering van de groeiende zorgvraag in de regio.

Wachtlijst
Niet-acute zorgaanvragen zullen in deze periode op een wachtlijst komen, tot maximaal zes weken. De dekking van de extra kosten wordt betaalt uit de ‘knelpuntenpot’ van staatssecretaris Jet Bussemaker.


Lees ook:


 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.