Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Budget instelling per patiënt bepaald

Hoe meer patiënten die intensieve zorg nodig hebben, hoe meer geld. Al vanaf volgend jaar wordt dit nieuwe financieringssysteem ingevoerd.
Budget instelling per patiënt bepaald

Zo heeft staatssecretaris Jet Bussemaker deze week laten weten. Door de invoering van de zogeheten zorgzwaartebekostiging moeten verpleeg- en verzorgingshuizen, gehandicapten- en geestelijke gezondheidszorg een beter bij de individuele patiënt passend budget krijgen.
 
Intensievere zorg
Zo komt er een speciale maatwerkregeling voor zorgorganisaties die te maken krijgen met grote schommelingen in hun budget. Want bij een grote terugval van het budget kunnen organisaties in de financiële problemen komen. Maar het kan voor zorginstellingen ook lastig zijn om op te vangen als veel meer patiënten om intensievere zorg vragen.
 
Eerlijker
Bussemaker wijst erop dat het nieuwe financieringssysteem meer is dan alleen een eerlijker wijze van het verdelen van het AWBZ-budget over de instellingen. Het moet er ook voor zorgen dat patiënten die aanspraak maken op zwaardere zorg, deze ook snel krijgen.
 
Door: redactie Nursing
ANP / Volkskrant
 
Lees ook:
 

Redactie Nursing.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.