Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

DZ verhuist patiënten in rijdende verpleegkamers

Alle patiënten van het Deventer Ziekenhuis zijn vannacht verhuisd. Tussen 4 uur en half 9 werden 96 patiënten overgebracht, in vrachtwagens die tijdelijk waren omgebouwd tot rijdende verpleegkamers.
DZ verhuist patiënten in rijdende verpleegkamers

Het Deventer Ziekenhuis sluit haar oude vestiging en betrekt een nieuw gebouw op een andere locatie in de stad.
 
IC-patiënten
Acht vrachtwagens reden om het kwartier onder politiebegeleiding heen en weer. Zes IC-patiënten werden afzonderlijk vervoerd en de overige patiënten lagen met zijn drieën of vieren in een vrachtwagen. ‘We hadden een strakke planning, maar alles is exact volgens schema verlopen. We hebben onderweg geen moeilijkheden ondervonden’, zegt een woordvoerder van het Deventer Ziekenhuis.
 

 
OK-programma
Het ziekenhuis heeft geprobeerd om het aantal patiënten dat verhuisd moest worden te minimaliseren. ‘De afgelopen week hebben we, onder andere door het OK-programma aan te passen, het aantal patiënten in ons ziekenhuis van 230 terug weten te brengen tot iets minder dan 100.’
 
Kindje
De nieuwe locatie kon donderdag nog een mijlpaal vieren: even voor half 8 kwam Nadia Chiara Marcia ter wereld, het eerste kindje dat is geboren in het nieuwe ziekenhuis.
 
De nieuwe locatie van het Deventer Ziekenhuis gaat maandag officieel open.
 

 
Door: Leendert Douma | redactie Nursing
Foto: Deventer Ziekenhuis / Erick van Zijl
 
Lees ook:
 
 

 

Redactie Nursing.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.