Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Hogere omzetstijging Nederlandse ziekenhuizen

De omzet van de Nederlandse ziekenhuizen is vorig jaar met 6,3 procent gestegen. Dat is meer dan in voorgaande jaren, toen de stijging 5 procent bedroeg.
Hogere omzetstijging Nederlandse ziekenhuizen

Dat blijkt uit een maandag verschenen studie van het onderzoeksbureau Strategies in Regulated Markets (SiRM) op grond van de jaarverslagen van ziekenhuizen. De winstmarge van de ziekenhuizen is verdubbeld, naar 1,1 procent. Een op de vijf ziekenhuizen boekte in 2007 verlies.
Concurreren
Grote ziekenhuizen waren vorig jaar winstgevender dan kleine ziekenhuizen. Bij grote ziekenhuizen zijn de winstgevendheid, de totale omzet en de omzet in het zogeheten vrije segment sneller gegroeid. Daarmee worden de ingrepen bedoeld waarop ziekenhuizen met elkaar mogen concurreren. Voorbeelden daarvan zijn staar- en heupoperaties en het vergruizen van nierstenen. 
 
 

Redactie Nursing

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.