Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Hoogbejaarden redden wereld van griepepidemie

Senioren die ouder zijn dan 90 jaar hebben antistoffen die tegen een wereldwijde griepepidemie kunnen worden ingezet.

 

Spaanse griep

Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek dat is gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Nature. Overlevenden van de wereldwijde Spaanse griepepidemie uit 1918 hebben nog steeds antistoffen die kunnen worden gebruikt om medicijnen te ontwikkelen.

Vogelgriep

De griepepidemie uit 1918 is de meest verwoestende ooit geweest. Er stierven ongeveer vijftig miljoen mensen aan de gevolgen van de H1N1-variant. Anno 2008 lijkt de H5N1-variant – de zogenaamde vogelgriep - het meest bedreigend te zijn. De onderzoekers denken dat de antistoffen ook tegen de vogelgriep kunnen worden ingezet.

Aan het onderzoek werkten 22 overlevenden van de Spaanse griep mee. De jongste is inmiddels 91 jaar oud.

Door: redactie Nursing
Elsevier

Redactie Nursing.nl

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.