Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Kamer wil normen over beloning in zorg

Een meerderheid van CDA, SP, GroenLinks en PVV in de Tweede Kamer wil dat het salaris van bestuurders in de zorg aan de Balkenende-norm gaat voldoen. Het kabinet zit op de lijn dat de sector zelf met een code komt voor de maximumsalarissen voor de top van de zorginstellingen.

 
CDA, SP, GroenLinks en PVV in de Tweede Kamer vinden dat niet ver genoeg gaan. Ze willen dat het kabinet normen stelt aan de topsalarissen in de zorg. Bestuurders zouden niet meer dan een minister mogen verdienen. CDA-Kamerlid Jan de Vries vindt dat het verleden bewezen heeft dat de sector er zelf niet in slaagt de topsalarissen in de hand te houden. SP'er Renske Leijten noemt de bedragen waar de zorgbestuurders nu mee komen schandalig hoog.
 
Lees ook:

Redactie Nursing.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.