Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Kwart verpleegkundigen voor algeheel rookverbod

Een kwart van de verpleegkundigen is voor een rookverbod op het hele ziekenhuisterrein. De helft vindt een algeheel verbod overdreven, maar is wel voor rookvrije zones bij de ingang.
Kwart verpleegkundigen voor algeheel rookverbod

Dat blijkt uit de uitslag van de thermometer op de homepage van Nursing. Op de stelling ‘Rookverbod op het hele ziekenhuisterrein: goed plan’ reageerden ruim 750 verpleegkundigen. Daarvan was 26,3 procent voor zoveel mogelijk rookverboden. Ongeveer evenveel verpleegkundigen (25,2 procent) vond het belachelijk om roken in de buitenlucht te verbieden. Maar de helft is van mening dat rookvrije zones, bijvoorbeeld bij de ingang, volstaan.
 
Doodsbedreiging
De poll werd gehouden naar aanleiding van de commotie rondom het rookverbod op het hele terrein van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse. Daar zijn medewerkers, patiënten en bezoekers verplicht het ziekenhuisterrein te verlaten als ze willen roken. Het rookverbod leidde zelfs tot een doodsbedreiging aan het adres van ziekenhuisdirecteur Lettie van Atteveld.
 
Kauwgumpje
Ook op de blog van Sandra Hansma over roken op het werk werd veel gereageerd. Vooral door rokers, lijkt het wel. De meesten worden stapelgek van de betutteling, en steken graag een sigaretje op om even bij te komen van de werkdruk. Andere collega’s schreven dat ze vinden dat rokende verpleegkundigen en artsen uit hun mond stinken. Eén tip uit de reacties: een kauwgumpje kan helpen.
 
Door: Leendert Douma | Redactie Nursing
 
 

Redactie Nursing.nl

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.