Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Neonaten weer terug in eigen bedjes

De twaalf pasgeboren baby's die maandag naar een andere afdeling van het VU medisch centrum in Amsterdam moesten verhuizen omdat het ziekenhuis verhoogde koolmonoxidewaarden had gemeten, liggen weer in hun eigen bedjes.

Dat maakte het ziekenhuis bekend. Uit een onderzoek op de afdeling blijkt dat geen sprake is geweest van een gevaarlijke hoeveelheid koolmonoxide. Het alarm van de CO-meter ging af door een verhoogde concentratie van handalcohol (ontsmettingsmiddel) in de omgevingslucht, veroorzaakt door het tijdelijk wegvallen van de ventilatie.

Neonatologie
Op de afdeling neonatologie behandelt en verzorgt het ziekenhuis zeer kwetsbare pasgeboren kinderen.


Redactie Nursing

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.