Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Oostenrijkse verpleegkundigen mogen geen Crocs

Oostenrijkse verpleegkundigen mogen niet meer op Crocs lopen. Het dragen van Crocs-sandalen is sinds deze week verboden in alle ziekenhuizen in Wenen. De sandalen brengen risico's voor de veiligheid van de patiënt met zich mee, aldus de gezondheidsautoriteiten.

 
De Crocs zijn zeer populair bij verpleegkundigen. Maar uit technisch onderzoek is nu gebleken dat de sandalen niet antistatisch zijn. Hierdoor kunnen ze de goede werking van elektronische apparatuur verstoren en zelfs aanleiding geven tot explosies. Het verbod geldt met name voor operatiekamers, intensive care en dialyse- en radiologieafdelingen, waar het dragen van antistatische kleding verplicht is.
 
Eerder werden de Crocs ook al verboden in de OK van een ziekenhuis in Sheffield in Groot-Brittanie. De fabrikant gaf toen al aan dat de Crocs de medische apparatuur niet verstoren. Ook nu zegt een woordvoerder van Crocs de gang van zaken te betreuren. Hij vindt de maatregelen 'overtrokken', maar geeft wel aan dat er antistatische Crocs in ontwikkeling zijn.
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.