Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Pijn meten met mobiele telefoon

In Ziekenhuis Bernhoven in Oss en Veghel zal bij honderd patiënten met chronische pijn, de pijn gemeten worden met de mobiele telefoon.

Volgens het ziekenhuis Bernhoven is deze manier van pijnmeting uniek in Nederland. Aan de proef zullen ongeveer honderd patiënten met chronische pijn aan bijvoorbeeld hun nek of rug deelnemen.
 
Voice of sms
Door patiënten wekelijks op vaste tijdstippen een voice- of sms-bericht te sturen, wil het ziekenhuis een beeld krijgen van de pijnontwikkeling. Op deze manier wordt de pijn frequent gemeten, waardoor een beter pijnbeeld ontstaat. De computer vraagt de patiënten aan te geven hoeveel pijn ze hebben op een schaal van 0 tot en met 9.
 
Pijnbeeld
Door deze registratie ontstaat een beter pijnbeeld dan de methode die nu toegepast wordt. 'Als de patiënt na drie maanden weer een afspraak heeft, vragen we hoe het gegaan is. Op die manier zijn ontwikkelingen moeilijk te volgen,' aldus anesthesioloog en coördinator van het pijncentrum, Marcel Schenkels. 
 
 
Lees ook:
 

Redactie Nursing

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.