Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

RIVM: uitbreidingsgevaar Marburgvirus voorbij

Van de 130 mensen die in contact zijn geweest met de vrouw die vorige maand overleed aan het Marburgvirus, is niemand besmet geraakt. Het gevaar voor verdere verspreiding van het levensgevaarlijke virus is voorbij.

Zeldzaam virus
De 40-jarige vrouw liep het zeldzame virus op tijdens een vakantie in Uganda. Ze werd op 5 juli opgenomen in de Elkerliek Kliniek in Helmond en op 7 overgebracht naar het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Daar overleed zij op 11 juli aan de gevolgen van het Marburgvirus.

Temperatuur meten
Maximaal 21 dagen na een contact met een Marburgpatiënt kan iemand zelf ziek worden. De mensen die contact hadden met de vrouw, moesten twee keer per dag hun temperatuur meten om hun conditie in de gaten te houden. Dat is nu niet meer nodig, aldus het RIVM.
 
 
Lees ook:

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.