Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Romeinen op bezoek bij patiëntjes WKZ Utrecht

Onder het motto: ‘Zieke kinderen kunnen geen dagje weg, het dagje uit komt naar de kinderen’, komen op woensdag 13 augustus heuse Romeinse soldaten van Archeon voor de negende maal naar het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ), onderdeel van het UMC Utrecht.

 
Gedurende de ochtend zal er voor de jonge patiëntjes een programma zijn met muziek en een exercitiedemonstratie van de Romeinse soldaten om de kinderen kennis te laten maken met de Romeinse tijd. Door de soldaten naar het ziekenhuis te laten komen, kunnen de kinderen toch genieten van iets unieks en bijzonders, ondanks dat ze in de zomervakantie in het ziekenhuis moeten verblijven.
 
Romeins Festival
De Romeinen zijn afkomstig van Archeon in Alphen aan den Rijn, waar jaarlijks het 'Groot Romeins Festival' plaatsvindt. Tijdens het bezoek aan de kinderen van het WKZ in Utrecht zullen de soldaten alle tijd nemen om met de kinderen te praten en hen alle uitrustingen te laten zien zoals helmen, zwaarden, speren en schilden. Kinderen mogen ook zelf een helm passen, een schild vasthouden en meedoen met de muziek en de Romeinse exercitie. De Engelse Romeinse soldaten zullen vergezeld worden door Romeinse dames, muzikanten en Nederlandse Romeinen uit Archeon, die voor de vertaling zullen zorgen.
 
Negende keer
Het is dit jaar voor de negende maal dat de Romeinen de kinderen in het Wilhelmina Kinder Ziekenhuis bezoeken om de kinderen een leuke morgen te bezorgen. Zowel Romeinen als kinderen kijken er elk jaar weer naar uit.
 
 
Lees ook:

Redactie Nursing

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.