Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Twenteborg scherpt controle apparatuur aan

Het Twenteborg ziekenhuis in Almelo heeft lessen getrokken uit de fatale brand die eind september 2006 plaatsvond in de operatiekamer waarbij een patiënte overleed. Het ziekenhuis controleert intern het onderhoud dat de leverancier verricht.

Verder voert TNO sinds kort jaarlijks een technische controle uit op de staat van de medische apparatuur in onder meer het Twenteborg ziekenhuis. Dat zegt voorzitter Arie van Alphen van de raad van bestuur van de ziekenhuisgroep Twente dinsdag in een reactie op het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Van Alphen pleit vurig voor een onafhankelijke overheidsinstantie die toezicht houdt op het onderhoudsprotocol van medische apparatuur in ziekenhuizen.
 
 
Lees ook:

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.