Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

UMCG waarschuwt voor nepbrief over aidstest

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) heeft vrijdag gewaarschuwd voor vervalste brieven die namens het ziekenhuis zijn verstuurd. Hierin worden mensen opgeroepen contact op te nemen met hun huisarts om de uitslag op te vragen van een aidstest.

Deze test zou ongevraagd bij de patiënten zijn uitgevoerd op urinemonsters die ze eerder hadden afgegeven. Het ziekenhuis benadrukt dat het nooit zonder toestemming medische tests zou uitvoeren bij mensen.
Het is niet bekend hoeveel mensen de nieuwsbrief hebben ontvangen. De zaak kwam aan het licht toen enkele verontruste burgers contact opnamen met het ziekenhuis over de brief.

Betrokken bij regio-onderzoek
Volgens een woordvoerster hebben de vervalsers het logo van het bevolkingsonderzoek PREVEND gebruikt. Het UMCG is betrokken bij dit onderzoek. Duizenden Groningers werken al vele jaren mee aan dit project, dat het nut onderzoekt van het bepalen van eiwitverlies in de urine als methode om nier-, hart- en vaatziekten te voorspellen. Het UMCG kan niet zeggen of alleen deelnemers aan het project een vervalste brief op de deurmat hebben gekregen. Het ziekenhuis heeft de politie ingeschakeld. Het roept mensen op om contact op te nemen met het ziekenhuis als ze een vervalste oproep hebben ontvangen.
 

Redactie Nursing

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.