Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Verpleegkundige plaatst foto's operaties op internet

Een verpleegkundige in Stockholm wordt ontslagen omdat zij met haar gsm foto’s van operaties nam en op Facebook zette. Op de foto's waren vooral open wonden te zien.

Niet herkenbaar
Alleen geregistreerde Facebook-gebruikers hadden toegang tot de foto's en de verpleegster had ook er ook aan gedacht om de patiënten niet herkenbaar in beeld te brengen. Ze heeft spijt van haar daden, maar het ziekenhuis zal haar naar alle waarschijnlijkheid toch ontslaan.
 
Vertrouwen
‘Wij zijn erg aangeslagen dat zoiets kon gebeuren’, zei Mikael Svensson, hoofd van het Karolinkska Institutet in Stockholm, waar de verpleegkundige werkte. ‘We zullen nu alles in het werk stellen om het vertrouwen van de patiënten terug te winnen.’
 
Door: redactie Nursing
Techzine 
 
Lees ook:
 
 

Redactie Nursing.nl

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.