Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Vier MRSA-besmettingen in verpleeghuis

Twee medewerkers en twee bewoners van verpleeghuis Bernardus in Sassenheim zijn besmet met MRSA. Doordat het vaste personeel niet kan werken, vallen honderd vrijwilligers van het Rode Kruis in.

Twee weken geleden werd de eerste besmetting van een patiënt ontdekt, op een afdeling voor dementerende ouderen. Na controle van alle medewerkers en patiënten kwamen er nog drie MRSA-besmettingen aan het licht.

Rode Kruis
Om verdere besmetting te voorkomen is het vaste personeel van Bernardus niet inzetbaar. Het Rode Kruis springt met honderd vrijwilligers bij om het acute personeelsprobleem op te lossen dat is ontstaan bij de dringende verzorging van patiënten. De vrijwilligers helpen met klussen als bedden opmaken, wassen en eten.

Door: redactie Nursing
Leidsch Dagblad

Redactie Nursing.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.