Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Airbagjas voor vallende oudere

Op de Home Care and Rehabilitation Exhibition in Tokyo is een nieuwe vinding gepresenteerd: een airbagjas voor ouderen. 
Airbagjas voor vallende oudere

 

De airbag wordt geactiveerd zodra een detector in de jas registreert dat de drager valt. Het jasje weegt 1,1 kg and en is voorzien van twee airbags die in minder dan 0.1 seconds opgeblazen zijn. De Airbags beschermen het hoofd, de nek en de heupen. Bij een val wordt de oudere in de stabiele zijligging gelegd. 

Nadelen

Een Japans bedrijf gaat de airbagjas ook echt verkopen. Daar moet de oudere wel 900 euro voor neertellen. Er zitten wel twee nadelen aan aan de airbagjas: als de drager voorover valt, doet de airbag het niet. Ook is het een wegwerpproduct: het jasje kan maar één keer worden gebruikt.

Door: redactie Nursing

Medicalfacts.nl

Lees ook:

Redactie Nursing.nl

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.