Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Beste verpleging in Helmond, Zutphen en Tilburg

Het Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein is volgens het jaarlijkse onderzoek van Elsevier het beste ziekenhuis van Nederland. De beste verpleging bieden het Elkerliek Ziekenhuis, Het Spittaal en het TweeSteden Ziekenhuis.
Beste verpleging in Helmond, Zutphen en Tilburg

Op de plaatsen twee en drie in de algemene Elsevier-lijst staan het Lievensberg Ziekenhuis in Bergen op Zoom en het Beatrix Ziekenhuis in Gorinchem. De IJsselmeerziekenhuizen in Lelystad, het Martini Ziekenhuis in Groningen en het Diaconessenhuis Leiden zijn op de laagste drie plaatsen terechtgekomen.
 
Hoofdverpleegkundigen
Het onderzoek is verricht onder bijna 5.000 deskundige informanten uit de zorg: hoofdverpleegkundigen (bijna 1.500), medisch specialisten (bijna 3.000), managers en bestuurders en huisartsen. Zij gaven hun oordeel over medische prestaties, de kwaliteit van de verpleging en de service aan de patiënt. Het onderzoek wordt voor de dertiende keer gepubliceerd.
 
Beste verpleging
De ziekenhuizen zijn beoordeeld op zeven hoofdpunten: het medisch functioneren, de kwaliteit van specialisten, de aanwezige faciliteiten als intensive care en operatiecomplex, de kwaliteit als opleidingsziekenhuis, de kwaliteit van de verpleging, de service aan de patiënt en de samenwerking met zorginstellingen en huisartsen. Dat levert ook winnaars op onderdelen op. Zo bieden het Elkerliek Ziekenhuis in Helmond, Het Spittaal in Zutphen en het TweeSteden Ziekenhuis de beste verpleging.
 
Door: redactie Nursing
 
Lees ook:

 

Redactie Nursing.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.