Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Dagprijs EuroSkills voor Nederlandse verpleegkundigen

De Nederlandse leerling-verpleegkundigen Sharon Weeshoff en Maaike Peerbolte hebben afgelopen vrijdag de dagprijs in de wacht gesleept tijdens de beroepenkampioenschappen Euroskills in Rotterdam. Zij behaalden in de zorgcompetitie de beste resultaten.
Dagprijs EuroSkills voor Nederlandse verpleegkundigen

De eerste dag bestond uit twee testprojecten. Deelnemende teams uit Finland, Tsjechië en Nederland moesten een vrouw behandelen die thuis haar enkel had bezeerd tijdens een val en vervolgens pijn op de borst kreeg. De tweede situatie speelde zich af in een ziekenhuis, waar een vrouw was opgenomen met een hersenbloeding. De verpleegkundigen in spé moesten de patiënte een injectie toedienen, opfrissen en het bed verschonen. Ook moesten ze neurologische controles verrichten bij de aangeslagen vrouw.

Calibris

De eerste editie van EuroSkills, van 18 tot 20 september, was een groot succes. Duizenden jongeren bezochten Ahoy Rotterdam om te kijken naar de Europese beroepenkampioenschappen.

Zorgtoppers

In maart van dit jaar werden Sharon Weeshoff en Maaike Peerbolte al verkozen tot Zorgtoppers 2008 . ZorgToppers zijn leerlingen Verpleegkunde die uitblinken in zowel beroepshouding als in vakkundigheid. Calibris, kenniscentrum voor leren in de praktijk in Zorg, Welzijn en Sport, organiseert de ZorgTopperswedstrijd ter promotie van het werken in de zorg. Winnaars gaan door naar de Europese competitie.

EuroSkills

Lees ook:

redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.