Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Huisartsen prijzen verpleegkundigen IJsselmeerziekenhuizen

Terwijl bestuursvoorzitter Rodrigues Pereira van de IJsselmeerziekenhuizen per direct op non-actief is gesteld, prijzen huisartsen uit de regio de inzet van verpleegkundigen en specialisten.

De bestuursvoorzitter is op non-actief gesteld, na harde kritiek van verschillende kanten. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) noemde het donderdag onaanvaardbaar en buitengewoon kwalijk dat de directie maandenlang operaties heeft laten doorgaan terwijl ze wist dat de lucht in de operatiekamers niet steriel genoeg was.
 
Patiëntveiligheid
Volgens inspecteur-generaal Gerrit van der Wal van de Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft de directie van de IJsselmeerziekenhuizen onverantwoord lang gewacht met het verbeteren van de luchtkwaliteit in de operatiekamers. Ook de patiëntenorganisatie NPCF noemde de houding van de directie onbegrijpelijk. ‘Dat ziekenhuizen maatregelen voor meer patiëntveiligheid uitstellen, is na alle incidenten niet te volgen’, aldus een woordvoerder.
 
Nalatigheid
Huisartsen uit de regio prijzen de inzet van verpleegkundigen en specialisten. Huisarts Cees Dekker prijst: ‘Daar lag het niet aan. De problemen worden veroorzaakt door een falende Raad van Bestuur en Raad van Toezicht. Dit was in april al bij hen bekend en er is niks aan gedaan. Dat is een grove nalatigheid.’
 
Doorstart
Huisarts Gert Jonkeer noemt de sluiting van operatiekamers en afdelingen een ernstige slag voor het ziekenhuis. ‘Zelf heb ik altijd het idee gehad dat de IJsselmeerziekenhuizen een doorstart verdienden. Ook omdat door de specialisten en de verpleging heel hard is gewerkt om de zaak uit het slop te halen. Maar dat ging niet zonder een bepaalde omzet.’
 
Door: redactie Nursing
OpUrk.nl

Lees ook:
 

Redactie Nursing.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.