Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Kamillethee verzacht diabetesklachten

Kamillethee drinken blijkt een goede manier om complicaties bij diabetes type 2 te voorkomen.
Kamillethee verzacht diabetesklachten

Vooral oogklachten, neuropathische pijn en nierschade, veel voorkomende complicaties, blijken minder vaak op te treden bij een hoge inname van kamillethee drinkt. Dat melden Japanse en Britse onderzoekers.

Bloedsuikerspiegel

Het kamille-extract blokkeert de activiteit van een enzym (aldose reductase) dat de bloedsuikerspiegel doet stijgen, merkten de onderzoekers. Kamille staat nu vooral bekend om haar verzachtende werking bij buikpijn en verkoudheid.

Nieuw medicijn

Het experiment is gedaan op ratten en verder onderzoek is dan ook nodig. Wel concluderen de onderzoekers alvast dat dit hoop geeft op een nieuw diabetesmedicijn in de toekomst. De ratten kregen 21 dagen lang elke dag kamillethee.

Redactie Nursing

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.