Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Klachtenregeling zelfstandig verpleegkundigen

Zelfstandige verpleegkundigen en verzorgenden hebben voortaan een eigen klachtenregeling. Beroepsvereniging V&VN heeft deze regeling in het leven geroepen.
Klachtenregeling zelfstandig verpleegkundigen

Door lid te worden van de klachtenregeling voorkomen zelfstandigen dat zij zelf moeten opdraaien voor de afhandelingskosten van een eventuele klacht die tegen hen is ingediend. Wettelijk gezien is het zelfs verplicht voor zelfstandige zorgverleners om bij een klachtenregeling aangesloten te zijn.
 
Enthousiast
Ook kunnen leden zich inschrijven bij een nieuwsgroep van V&VN. Daar kunnen zij vragen aan elkaar stellen en tips uitwisselen. 'De belangstelling is groot: er zijn al veertig zelfstandigen online actief', vertelt Rob van der Peet van V&VN. 'Op deze manier hoeft niet ieder voor zich het wiel uit te vinden. Bovendien maken leden elkaar enthousiast omdat ze er vertellen dat ze eindelijk weer echte kwaliteitzorg kunnen bieden nu ze voor zichzelf werken.'
 
Lid worden
De klachtenregeling voor zelfstandigen treedt 1 oktober aanstaande in werking. Aansluiting kost 120 euro per jaar. Folders om aan cliënten uit te delen zijn gratis verkrijgbaar op de site van V&VN.
 

Redactie Nursing

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.