Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Landelijke richtlijn mammacarcinoom gereed

Vanaf deze week is er één landelijke richtlijn voor diagnose en behandeling van het mammacarcinoom. Deze is beschikbaar op Oncoline.nl.

 

De multidisciplinaire, evidence based richtlijn is een samenvoeging van de richtlijn ‘Screening en diagnostiek van het mammacarcinoom’ (september 2007) en de in 2008 gereviseerde richtlijn ‘Behandeling van het mammacarcinoom’.

Leidraad
Deze richtlijn geeft aan wat in het algemeen de beste zorg is voor de vrouw met borstkanker, of voor hen die voor screening in aanmerking komen. De richtlijn geeft een leidraad voor de dagelijkse praktijk van de screening, diagnostiek, behandeling en nazorg van het mammacarcinoom.

Behandelrichtlijn
De behandeling van patiënten met verdenking op borstkanker is sterk in beweging. In 2002 is de eerste multidisciplinaire richtlijn ‘Behandeling van het mammacarcinoom’ verschenen. De behandelrichtlijn is in 2004, 2005 en 2006 herzien. Omdat de ontwikkelingen in de behandeling van mammacarcinoom zo snel gaan, was een actualisering van de behandelrichtlijn opnieuw nodig.

NABON
De richtlijn is tot stand gekomen onder leiding van het Nationaal Borstkanker Overleg Nederland (NABON), met ondersteuning van de Vereniging van Integrale Kankercentra en het Kwaliteitsinstituut voor Gezondheidszorg CBO.

Door: redactie Nursing
Oncoline

Lees ook:


Redactie Nursing.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.