Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Leerling-verpleegkundigen leven als verpleeghuisbewoners

  Leerling-verpleegkundigen van het Instituut voor Verpleegkunde Aleydis in Waregem-Tielt (België) gaan begin oktober 2008 op inleefstage in verpleeg- en verzorgingshuizen voor ouderen. Ze zullen dan zelf ervaren wat het betekent om in een instelling te wonen.

 

Vijftien studenten ouderenzorg nemen tijdelijk hun intrek in het rust- en verzorgingstehuis Marialove in Heestert en in het woon- en zorgcentrum Mariaburcht in Dentergem. Ze zullen er dag en nacht leven samen met en als ouderen.

Onveiligheid

Het is al de derde keer dat zo'n inleefstage plaatsvindt. De vorige groepen leerling-verpleegkundigen die dezelfde stage deden, noemden het een 'harde confrontatie'. Ze vonden dat de levenskwaliteit werd bedreigd door eenzaamheid, een gevoel van onveiligheid en een aantasting van de vrijheid.

Zorgethisch lab

Nieuw is wel de samenwerking met het zorgethisch lab sTimul. Dat werd onlangs opgericht om leerling-verpleegkundigen via simulaties te stimuleren om aan goede zorg te doen. Tijdens de inleefstages wordt echter nog een stapje verdergegaan en functioneren de studenten zelf als patiënten-bewoners. 

Nieuwsblad.be

Lees ook:

redactie Nursing

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.