Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Lelystad bestelt twee nood-ok's

Het Zuiderzeeziekenhuis in Lelystad krijgt twee tijdelijke operatiekamers voor acute operaties en verloskundige zorg.
Lelystad bestelt twee nood-ok's

De mobiele units komen van het ziekenhuis Bernhoven in Veghel, waar ze dienst deden tijdens een verbouwing. Het was eerst de bedoeling een noodhospitaal van Defensie in te huren. Dat bleek niet haalbaar.
 
Ministerie
De operatiekamers zijn over drie weken operationeel. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) moet toestemming geven voordat er geopereerd kan worden. Het Ministerie van VWS reageert verbaasd op de komst van de noodoperatiekamers, die door de interim-bestuurder van het ziekenhuis zijn besteld. VWS wist daar niks van af, en vindt de extra operatiekamers ook niet nodig. ‘Dat hebben we al eerder laten weten. De noodzakelijke zorg is er in nabijgelegen ziekenhuizen, en ook ambulances kunnen tijdig elders zijn’, zegt een woordvoerder van het ministerie.
 
Niet steriel
De operatieafdelingen van de IJsselmeerziekenhuizen in Lelystad en Emmeloord werden twee weken geleden door de IGZ gesloten, omdat de lucht er niet steriel genoeg was. In Emmeloord komen geen nood-ok’s.
 
Door: redactie Nursing
Novum / De Telegraaf
Lees ook:
 

Redactie Nursing.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.