Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Ludieke guerilla-actie ‘teistert’ Enschede

Anonieme zorgmedewerkers hebben afgelopen weekend 20.000 kunstbloemen geplant bij ziekenhuizen, zorginstellingen en in de openbare ruimte in Enschede. Met deze ludieke actie vragen zij aandacht voor de soms abominabele toestand in de zorg.
Ludieke guerilla-actie ‘teistert’ Enschede

De medewerkers willen hiervoor niet verantwoordelijk worden gehouden, maar verwijst naar de overheid die het beleid maakt. Daarom kozen de actievoerders voor het weekend voor Prinsjesdag. Het personeel wil met de campagne ook aangeven dat zij ondanks alles hun best doen om zo goed mogelijk hulp aan de zieke of zwakke medemens te geven.
 
Protestbloem
De campagne is bedacht door een reclamebureau, die er ook een website aan heeft verbonden: www.ikdoewatikkan.nl . De actievoerders vragen medestanders digitaal een protestbloem te planten. Ze noemen zich Zorgenmakers en vinden dat ze een prachtig beroep hebben. ‘Juist daarom hebben we ooit besloten de zorg in te gaan. Aan ons en al die Zorgenmakers ligt het niet. Wij blijven ons werk doen met de liefde en toewijding die onze klanten verdienen.’
 
Zinvol
Ondanks alles vindt het personeel in de zorgsector het werk over het algemeen leuk. Het merendeel vindt de arbeid zeer zinvol. Bijna 60 procent vindt dat men tijd tekort komt om het werk naar behoren uit te kunnen voeren. Iets meer dan de helft moet extra hard werken om het werk op tijd af te krijgen. Bijna 45 procent vindt dat men onvoldoende tijd heeft om cliënten persoonlijke aandacht te geven. Eenderde heeft onvoldoende tijd om de patiënt goed te verzorgen. 35 procent werkt onder hoge tijdsdruk. De helft van het zorgpersoneel voelt zich onderbetaald.
 
Door: redactie Nursing
Tubantia
 
Lees ook de weblogs van Sandra Hansma over werkdruk:
 
 

Redactie Nursing.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.