Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Mysterieuze infectie in Havenziekenhuis nog steeds niet opgelost

De mysterieuze infectie in het Havenziekenhuis Rotterdam is nog steeds niet opgelost.

Mysterieuze infectie in Havenziekenhuis nog steeds niet opgelost

Vanwege een nog onbekende bacterie in het Havenziekenhuis Rotterdam zijn alle patiënten die op donderdag 25 en vrijdag 26 september zijn geopereerd, teruggeroepen voor medisch onderzoek. Kort na de operatie zijn een aantal patiënten ernstig ziek geworden, mogelijk als gevolg van een infectie. Zeven patiënten zijn opgenomen op verschillende IC's in Rotterdam. Volgens woordvoerder Fred Balvert van het Havenziekenhuis is er bij alle patiënten sprake van koorts, rillerigheid en duizeligheid. Twee van de patiënten verkeren in kritieke toestand. Een van hen wordt beademd en kunstmatig in coma gehouden.
 
Operaties uitgesteld
De andere patiënten vertonen geen symptomen. Zij konden na medisch onderzoek weer naar huis. Alle operaties in het ziekenhuis zijn voorlopig uitgesteld. Om wat voor bacterie het gaat, is nog onduidelijk. De directie van het Havenziekenhuis onderzoekt momenteel de oorzaak van de problemen. Inmiddels is een externe onderzoekscommissie gevormd onder voorzitterschap van dr. J.E. van Steenbergen, epidemioloog en werkzaam bij het RIVM. De directie van het Havenziekenhuis bespreekt de situatie en het ingezette beleid dagelijks met de Inspectie voor de Gezondheidszorg.
 
Poliklinische ingrepen
Alle operaties in het Havenziekenhuis zijn voorlopig uitgesteld. Het Havenziekenhuis Rotterdam heeft afspraken gemaakt met de omliggende ziekenhuizen om spoedoperaties over te nemen. Poliklinische ingrepen zullen wel doorgang vinden.
 
Mugjes
Eind 2006 werden ook al gedurende enkele dagen alle operaties in het  Havenziekenhuis in Rotterdam uitgesteld. Toen waren mugjes de aanleiding voor het tijdelijk sluiten van de OK's.
 
 
Lees ook:

redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.