Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Parkinsonpatiënt vaak slecht af in verpleeghuis

De zorg voor Parkinsonpatiënten schiet in verpleegtehuizen vaak tekort. Dat meldt het Prinses Beatrix Fonds maandag samen met de Parkinson Patiënten Vereniging (PPV). Steeds meer familieleden van patiënten klagen over de zorg in verpleegtehuizen.

Patiënten krijgen hun medicijnen niet op tijd of zelfs minder vaak per dag dan door de neuroloog is voorgeschreven. Voor Parkinsonpatiënten betekent het dat de klachten dan sterk toenemen.
 
Minder deskundig
Daarnaast zijn verpleeghuisartsen over het algemeen minder deskundig dan de neuroloog bij de verstrekking van medicijnen. Nieuwe ontwikkelingen in de behandeling van de ziekte zijn bij verpleeghuisartsen vaak onbekend, waardoor patiënten tekortgedaan wordt.
 
Personeelstekort
De PPV wil dat er onderzoek wordt gedaan naar de oorzaak van deze tekortkomingen. Volgens PPV-directeur Stefanie van Vliet kan het komen door een toename van het aantal Parkinsonpatiënten of een personeelstekort.
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.