Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Postoperatieve zorg UMCG 'ondermaats'

Het Universitair Medisch Centrum Groningen biedt geen goede zorg na operaties. Dat zegt de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ), die het Groningse ziekenhuis op de vingers heeft getikt.

Het UMCG zou bijvoorbeeld verschillende protocollen hebben voor dezelfde medische handelingen. Ook krijgt volgens de Inspectie sommige apparatuur onvoldoende onderhoud, zoals infuuspompen. In het magazijn trof de Inspectie steriele materialen aan die over de houdbaarheidsdatum waren. Daarnaast gaat er in de overdracht tussen arts en verpleegkundigen gaat ook nogal eens iets mis, oordeelt de Inspectie.
 
Zere plekken
Het ziekenhuis zegt blij te zijn dat deze zere plekken boven tafel zijn gekomen. Het UMCG werkt aan verbeteringen en belooft een gedegen analyse van de postoperatieve zorg. Op die manier moet de zorg veiliger en beter worden.
 
Kritiek
De Inspectie voor de Gezondheidszorg kreeg overigens zelf gisteren ook kritiek. Volgens Agnes Kant van de SP is de organisatie te log en bureaucratisch, waardoor ze te passief reageert op misstanden in de zorg.
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.