Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Verpleegkundige: later niet in eigen verpleeghuis

Bijna tweederde van de verpleegkundigen en ander personeel van verpleeghuizen wil later niet in de eigen instelling worden opgenomen.


Dat blijkt een onderzoek van Rondom 10 onder bijna vijfhonderd leden van de verpleegkundige vakbonden NU'91 en Unie Zorg en Welzijn. De resultaten van dit onderzoek werden 20 september 2008 bekendgemaakt tijdens een live debat onder leiding van Cees van Grimbergen in het televisieprogramma Rondom Tien.

Personeelstekort
Meer dan 80 procent van de personeelsleden van verpleeg- en verzorgingshuizen vindt dat zij de bewoners geen goede zorg kan bieden, zo bleek ook. Bijna de helft van de medewerkers in de thuiszorg vindt dat hun eigen werk tekortschiet. De belangrijkste oorzaken zijn volgens hen het tekort aan personeel en geldgebrek.

Negatief beeld
De helft van de verpleegkundigen en verzorgenden overweegt een andere baan te nemen, uit onvrede met het huidige werk. Ondanks de kritiek die verpleegkundigen en verzorgenden op de eigen instellingen hebben, vindt meer dan zeventig procent dat de buitenwereld een te negatief beeld van de zorg heeft.

Het volledige onderzoek is hier te downloaden (in pdf).


Rondom 10

Lees ook:

  • Verpleeghuizen maken 20.000 fouten

  • redactie Nursing

    Of registreer je om te kunnen reageren.