Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

15.000 herintreders staan klaar voor de zorg

Liefst 15.000 vrouwen willen toetreden tot de zorg. En dan vooral als de zogenaamde 'handen aan het bed'.
15.000 herintreders staan klaar voor de zorg

Dat blijkt uit onderzoek van pensioenverzekeraar PGGM samen met onderzoeksbureau Intomart. De herintreders willen dan wel dat het werk eenvoudiger te combineren moet zijn met de zorg voor het gezin. Betere arbeidsomstandigheden en lagere werkdruk zijn ook voorwaarden om terug te keren.

Combineren werk en privé
Een belangrijk deel van het onderzoek was een discussie met vrouwen die de zorg hebben verlaten. De redenen die ze hiervoor opgaven, waren voornamelijk het zorgen voor de kinderen, een moeilijk te combineren werk-privésituatie en een te hoge werkdruk. Vooral het combineren van werk-privé bleek een heikel punt te zijn.

Zorgen
Toch gaven de vrouwen aan dat 'het zorgen voor' hen op het lijf geschreven is. Plezier in combinatie met hard werken komen voor hen op de eerste plaats.

V&VN / PGGM
Door: redactie Nursing

Redactie Nursing.nl

Gerelateerde tags

Eén reactie

  • no-profile-image

    Jelly

    Ik ben herintredende a-verpleegkundige sinds september vorig jaar. Tot 1 februari in verpleeghuis vervolgens in thuiszorg in serviceflat. Advies bouw het langzaam op je aantal uren. Als de zorg in je hart zit geeft het veel voldoening naast je priveleven.

Of registreer je om te kunnen reageren.