Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Ambulancebroeders Amsterdammers van het jaar

De ambulanceverpleegkundigen Ron Sitek en Ray Flu hebben gezamenlijk de verkiezing 'Amsterdammer van het jaar' gewonnen. De verkiezing is een initiatief van Het Parool.

In totaal werden in een week tijd een kleine negenduizend stemmen uitgebracht. Negentien procent daarvan ging naar de ambulancebroeders. Zij waren voorgedragen namens alle ambulanceverpleegkundigen in de stad. Ook burgemeester Job Cohen stemde op de twee ambulancebroeders.

Ron Sitek is de ambulanceverpleegkundige die vorig jaar werd bedreigd toen hij hulp wilde verlenen aan een slachtoffer in Amsterdam-West. Uit protest legde een deel van het Amsterdamse ambulancepersoneel toen het werk neer.

De sociale functie van Sitek en Flu spraken de stemmers het meest aan. 'Zij staan symbool voor al het Amsterdamse ambulancepersoneel, dat voortdurend paraat staat voor mensen in nood, en dat werk ongestoord moet kunnen doen', aldus Het Parool.

Het Parool / Bijzijn
Door: redactie Nursing

Redactie Nursing.nl

Eén reactie

Of registreer je om te kunnen reageren.