Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Defribrillator geïntroduceerd in uitvaartcentra

Tijdens een uitvaart hebben mensen te maken met heftige emoties en stress. En helaas komt het dan voor dat mensen hartproblemen krijgen. Uitvaartverzorger Monuta besloot daarom 100 vestigingen te voorzien van defibrillators.

Met de automatische externe defibrillator (AED) kan een omstander een elektrische schok geven aan een slachtoffer van een hartstilstand. De AED begeleidt de gebruiker met een stem die de volgende stap omschrijft.

Volgen
Ook heeft Monuta medewerkers opgeleid om reanimatie toe te kunnen passen. Directievoorzitter Cors Hage hoopt dat andere uitvaartondernemers dit voorbeeld zullen volgen.

Zes minuten
Elke week worden - volgens de Nederlandse Hartstichting - 300 Nederlanders getroffen door een plotselinge hartstilstand. Slechts 10 procent overleeft zo'n voorval. Wanneer binnen zes minuten 112 wordt gebeld, gereanimeerd en de AED wordt toegepast, kan deze overlevingskans oplopen tot 50 à 70 procent.

Gezondheidsnet
Door: redactie Nursing

Redactie Nursing.nl

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.