Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Eerste zitting nieuwe rechtszaak Lucia de B.

Het gerechtshof in Arnhem houdt op 5 februari een regiezitting in de zaak-Lucia de B. Op deze zitting komt de nieuwe strafzaak van de tot levenslang veroordeelde Haagse verpleegkundige nog niet inhoudelijk aan bod. Er worden nadere afspraken gemaakt over de verdere behandeling van de zaak, zo heeft het hof gisteren laten weten.
Eerste zitting nieuwe rechtszaak Lucia de B.

Het gerechtshof in Arnhem buigt zich dit jaar over de herzieningszaak van De B. De Hoge Raad gaf deze opdracht begin oktober, nadat duidelijk was geworden dat de veroordeling mogelijk niet juist is. De bewezenverklaring van alle zeven moorden en drie moordpogingen, waarvoor Lucia de B. is veroordeeld, is door aanvullend onderzoek op losse schroeven komen te staan.

Levenslang
De veroordeling tot levenslang werd in 2006 definitief. In 2004 legde het hof in Den Haag haar al levenslang én tbs op. Die strafcombinatie kon niet volgens de Hoge Raad, die Amsterdam een nieuw oordeel liet vellen.

Hoe zat het ook alweer...
Lucia de B. kreeg levenslang omdat ze ziekenhuispatiënten voor wie ze moest zorgen met overdoses medicijnen zou hebben omgebracht. De sterkste zaak was die rond de dood van de ernstig zieke baby A. Toen het bewijs voor die ‘moord’ aan het wankelen raakte, werden daarmee ook de veroordelingen voor de andere levensdelicten onzeker.

Meer weten? Bekijk het dossier over Lucia de B.


Door: redactie Nursing

Redactie Nursing.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.