Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

'Fraude thuiszorg moet hard worden aangepakt'

Bestuurders van thuiszorginstellingen die fraude plegen, moeten hard worden aangepakt. Dat heeft de organisatie van thuiszorgorganisaties Actiz deze week bepleit.

Actiz reageert hiermee op de aanbevelingen van het Openbaar Ministerie en politie in Rotterdam. Zij onderzochten fraude bij een thuiszorginstelling in de regio Zuid Holland, U en Zo, vooral gericht op moslims.

Miljoenen
Het OM verdenkt bestuursleden van de organisatie miljoenen achterover gedrukt te hebben. De mannen zouden zorg hebben aangevraagd voor hun cliënten, daar geld voor hebben gekregen, maar de zorg vervolgens nooit hebben geleverd.

Verantwoordelijk
Zorgverzekeraars zijn verantwoordelijk voor het uitkeren van het geld. Volgens Actiz moeten zij veel beter opletten op juiste besteding van budgetten die door Nederlandse premiebetalers wordt opgebracht.


Door: redactie Nursing

Redactie Nursing.nl

2 reacties

 • no-profile-image

  klaas

  Als die zorgverzekeraars nog beter op gaan letten, betekent dat voor de bonafide organisatie's nog meer extra regelgeving. En die vcerzuipen daar al bijna in.
  Kortom de privatisering van de gezondheidszorg geeft zoveel ongewenste neveneffecten. Dat de reguliere zorg
  onbetaalbaar wordt door de hele burocratie.
  Goed bezig overheid!!

 • no-profile-image

  Martin

  Als ik dit lees.....wat wordt er dan gezeurd over verpleegkundigen die een lot als dank hebben gekregen, waarop dan toevallig een leuk bedrag valt.Dit is pas iets om je druk over te maken. Waar blijft de V&VN nu??? Er is zeker geen beroepscode voor deze lieden. Maar wel strafrecht, hoop ik.

Of registreer je om te kunnen reageren.